Haderslev Syd Øst

Kulturlandskabet i den østlige del af kommunen er præget af det frugtbare moræneland, der strækker sig ud på begge sider af fjorden og gør området meget velegnet til kornavl. Den dominerende bebyggelse her er landsbyer, der har haft mange små og mellemstore gårde. Øst for isranden er terrænet meget kuperet som følge af isens bortsmeltning i isolerede blokke (dødislandskaber).

Haderslev Fjord blev udgravet af en gletsjer, der kom fra Lillebælt i istidens sidste fase. Fra en tunnel under isen pressedes smeltevandet fra bunden af Haderslev Fjord mod vest ud mellem bakkeøerne. En anden gletsjer lavede den mindre tunneldal, der går fra kysten og gennem Slivsø over Hoptrup og Vedsted til udmundingen i isranden ved Over Jerstal i de fredede Vedsted og Rygbjerg Søer.

Fra kommunens højeste punkt, Pothøj (84 m.o.h.), syd for Vedsted skråner terrænet ned mod Abkær Mose og Stengelmose, et hede- og højmoseområde 45-50 m.o.h.; området er præget af tørvegravning og er fredet sammen med Hærvejen mod Immervad Bro. I mellem alt dette ligger der en masse små og mellemstore vandløb, som er blevet samlet i et vandløbslaug Haderslev Syd-Øst.

Lauget har en konsulent tilknyttet, der samler op på problemstillinger i forhold til kommunen og lauget.

Kontakt konsulent
Anne Katrine Thomsen

Anne Katrine Thomsen

Natur, vandløbs,- og miljøkonsulent

Laugs-repræsentanter

Uffe Pors

Ladegårdsvej 12, 6500 Vojens

Jan Frandsen

Jernhytvej 36, 6500 Vojens

Peter Joachimsen

Vismarlundvej 16, 6500 Vojens

Henrik Pors

Formand Ladegård, Jernhyt, Gammelgrøft samt nordlige del af Vadsbæk

Ladegårdsvej 1; 6500 Vojens

Bent Boldt

Tørningvej 13, 6500 Vojens

Christian Skytt

Ringgade 40, Maugstrup, 6500 Vojens

Christian S. Petersen

Ribevej 17, 6500 Vojens

Kåre Hansen

Ladegårdsvej 10, 6500 Vojens

Edvald Brink

Jernhytvej 59, 6500 Vojens
Arkiv